header image
начало arrow история
История

1991 - ПРОДИЗ е основана на 1 март като събирателно дружество.
Започва дейността си като проектантска фирма за мебели и обзавеждане.
1993 - Регистрация на фирмата като дружество с ограничена отговорност.
1994 - Начало на търговската дейност, свързана с фирма HÄFELE -Германия.
1995 - Фирмата открива търговски офис на ул. "Шипка" 37, в който работят четирима души.
1997 - ПРОДИЗ ООД открива магазин и премества офиса си на бул. "Черни връх" 66. Във фирмата работят 8 души.
1999 - Регистриран е www.prodes.bg.
2000 - След утвърждаването като основен доставчик на мебелен обков на българския пазар ПРОДИЗ ООД доставя и богата гама от архитектурен обков, включително и електронна заключваща система "Диалок" за обекти като ЦУМ, хотел "Св. Георги" в курорта Боровец, хотел "Радисън Сас" - София и др.
2001 - ПРОДИЗ ООД навършва 10 години. Във фирмата работят 13 души.
2002 - Фирма ПРОДИЗ ООД става официален представител и вносител на кантове от немските фирми МКТ и Polykarp sсhnell.
2004 - На 7.09.2004 ПРОДИЗ се премества в новата си административно-търговска сграда на бул."Черни връх" 148. Официалното откриване е на 01.10.2004 г. Във фирмата работят 16 души.
2005 - ПРОДИЗ разширява значително предлаганата продуктова гама, като става официален представител за България на няколко немски фирми. Това са SCHOCK (понастоящем Scheer Solid surfaces и Schock) - производител на минерални плочи и мивки, FOLLMANN - лепила за мебелната промишленост, K
ÖNIG - материали за поправка и реставрация на мебели, BLOMUS - аксесоари за интериора и STAWETT - функционален обков за тапицирани мебели. 
През октомври в сградата на ПРОДИЗ се провежда студентски уъркшоп под мотото "Сезам, отвори се". Участват 36 студенти от България, Германия, Австрия, Шотландия и Словакия. Спонсор на проявата са HÄFELE и ПРОДИЗ 
2007 - ПРОДИЗ  издава първия си продуктов каталог за материали за мебелната промишленост. ПРОКаталог е в обем от 376 страници, съдържа над 5000 артикула и е с пълноцветен луксозен печат
Нови партньори на ПРОДИЗ са ALU STYLE – алуминиеви профили и системи за мебели, ELCO KUNSTOFFE – аксесоари за кухня и баня, SCHÜCO – алуминиеви профили и системи за мебели, LAMELLO – разглобки за мебели.
На 5 Ноември ПРОДИЗ отвори магазин в град Габрово, предлагащ цялата продуктова гама но фирмата.

2008 - Фирма ПРОДИЗ издава второ, подобрено издание на Големият ПРОКАТАЛОГ, съдържащо още по - богата гама от продукти за мебелната промишленост.
Към партньорите на фирмата се присъединява и фирмате Abet Laminati -световен лидер производството на декоративни покрития за мебели и интериори.
2009 - Годината за фирма ПРОДИЗ стартира с отварянето на магазин в град Варна, в който отново може да се открие цялата продуктова гама на фирмата.
По-късно на изложението Техномебел, фирмата представя ПРОИМПУЛС - едно допълнение към големият ПРОКАТАЛОГ, изпълнено изцяло с нови предложение.Moovit - система за чекмеджета