Меню
Меню

История

1991 - ПРОДИЗ е основана на 1 март като събирателно дружество.

Започва дейността си като интериорно студио, изпълняващо проекти за мебели и обзавеждане.

1993 - Фирмата се пререгистрира като дружество с ограничена отговорност.

1994 - Начало на търговската дейност с фирма HÄFELE -Германия.

1995 - Фирмата открива търговски офис на ул. "Шипка" 37, в който първоначално работят четирима души.

1997 - ПРОДИЗ ООД открива магазин и премества офиса си на бул. "Черни връх" 66. Във фирмата работят 8 души.

1999 - Регистриран е интернет адреса www.prodes.bg и стартира първият сайт на фирмата.

2000 - След утвърждаването като основен доставчик на мебелен обков на българския пазар ПРОДИЗ ООД доставя и богата гама от архитектурен обков, включително и електронна заключваща система "Диалок" за обекти като ЦУМ, хотел "Св. Георги" в курорта Боровец, хотел "Радисън Сас" - София и др.

2001 - ПРОДИЗ ООД навършва 10 години. Във фирмата работят 13 души.

2004 - На 7.09.2004 ПРОДИЗ се премества в новата си административно-търговска сграда на бул."Черни връх" 148 с обща разгъната площ от 1348 m2. Официалното откриване и освещаване е на 01.10.2004 г. Във фирмата работят 16 души.

2005 - ПРОДИЗ разширява значително предлаганата продуктова гама, като става официален представител за България на няколко немски фирми. Това са SCHOCK (по-късно Scheer Solid surfaces и Schock) - производител на минерални плочи и мивки, FOLLMANN - лепила за мебелната промишленост, KÖNIG - материали за поправка и реставрация на мебели, BLOMUS - аксесоари за интериора и STAWETT - функционален обков за тапицирани мебели.

През октомври в сградата на ПРОДИЗ се провежда студентски уъркшоп под мотото "Сезам, отвори се". Участват 36 студенти от България, Германия, Австрия, Шотландия и Словакия и финансиран по европейската програма „Socrates/Erasmus“. Спонсор на проявата са HÄFELE и ПРОДИЗ.

2007 - ПРОДИЗ издава първия си продуктов каталог за материали за мебелната промишленост. ПРОКаталог е в обем от 376 страници, съдържа над 5000 артикула и е с пълноцветен луксозен печат.

Нови партньори на ПРОДИЗ са ALU STYLE – алуминиеви профили и системи за мебели, ELCO KUNSTOFFE – аксесоари за кухня и баня, SCHÜCO – алуминиеви профили и системи за мебели, LAMELLO – разглобки за мебели.

На 5 Ноември ПРОДИЗ отворя магазин в град Габрово, предлагащ цялата продуктова гама на фирмата.

2008 - Фирма ПРОДИЗ издава второ, подобрено издание на Големият ПРОКАТАЛОГ, съдържащо още по - богата гама от продукти за мебелната промишленост.

Към партньорите ни се присъединява и фирмата Abet Laminati -световен лидер производството на декоративни покрития за мебели и интериори.

2009 - Годината за фирма ПРОДИЗ стартира с отварянето на магазин в град Варна, в който отново може да се открие цялата продуктова гама на фирмата.

През същата година стартира брандът „Контура дизайн“ – изработка на продукти от композити с минерален състав.

2016 – ПРОДИЗ ООД чества със стилно парти 25-годишнината си.

2020 – Стартира електронния магазин на ПРОДИЗ.

2021 – ПРОДИЗ ООД навършва 30 години.

ПРОДИЗ спечелва финансиране по два проекта:

„Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ 

ДЕТСКИ КЪТОВЕ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Предоставяне възможност на работещите в Продиз ООД родители, за по-доброто съвместяване на професионалния с личния им живот. 

2022 – Издадено е пето издание на ПРОкаталог, в обем от 900 страници

Стартира работа „Детски кът на ПРОДИЗ“, в който децата на служителите при нужда могат да бъдат в него под контрола на специално назначен персонал.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки